Fredagskunskap: "Mångfald och kopplingen till affärsnytta"

Som motivering att arbeta med mångfald och inkludering lyfts och studeras ofta kopplingen till lönsamhet, det vill säga affärsnyttan med att ha diversifierade team och inkluderande arbetsmiljö. Vad visar den senaste forskningen om detta? Vad innebär det för organisationen om den främsta drivkraften för ökad mångfald och inkludering är lönsamhet? Finns det bättre/sämre drivkrafter i arbetet för mångfald och inkludering? Vad finns det för konkreta exempel på detta bland våra medlemmar?

Välkomna till en spännande Fredagskunskap – bjud gärna med VD och kollegor som jobbar i kommersiella roller!

Medverkande

Expert: 
Sandra Kastås är grundare av bolaget Diversity Board som verkar för att få in mer mångfald och förebilder i maktens korridorer. Hon är en erfaren entreprenör, kommunikatör och PR-konsult med ett starkt samhällsengagemang. Hon är utbildad normingenjör och har som politiker länge brunnit för jämställdhetsfrågor, som kommit att breddas till mångfald.

Forskare: Anette Risberg, Professor i organisation och ledning vid Høgskolen i Innlandet, Norge
Annette är professor i organisation och ledning vid Høgskolen i Innlandet, Norge. Hon har de senaste åren forskat om högutbildade invandrares situation på arbetsmarknaden utifrån ett organisationsperspektiv. Hennes forskning visar att även i organisationer som arbetar aktivt med inkludering och är välvilligt inställda till mångfald, finns diskriminerande strukturer som försvårar för utrikes födda att få jobb eller göra karriär på samma villkor som inrikes födda.

Företagscase: Gustav Olheim teknikkonsultbolaget AFRY där han är sektionschef inom automotive RnD. Gustav är en erfaren ledare som under många år verkat för hjälpa utländska ingenjörer att komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Företagscase: Helena Tronner Vice president Insight Accelerate Knowit
Helena har arbetat med jämställdhets- och mångfaldsfrågor sedan 2006 i många olika organisationer och kan bidra med kloka insikter, bra och dåliga exempel från verkligheten och vägledning kring hur man ska lyckas med sitt inkluderingsarbete. Helena är en mycket uppskattad föreläsare med stora kunskaper inom området. Hon är initiativtagare till Knowits genus- och mångfaldsprogram och har drivit arbetet som har tagit Knowit till Sveriges mest jämställda börsbolag. 

Moderator: Paolo Pelacchi Björkman, Director People & Culture ISS Facility Services Sweden
Chatfacilitator: Alma Lagergren, student Stockholms Universitet

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till medlemmar och gäster som är intresserade av medlemskap. Om du anmält dig och inte kommer utan att säga till kommer vi att debitera en no show-avgift på 250 kr.

Information om aktiviteten

Start 2022-10-28 08:30
Slut 2022-10-28 10:00
Anmälan senast 2022-10-26 23:55

Senaste datum för anmälan har tyvärr passerats.

Tidigare aktiviteter

 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Medlemsskap
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Event
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Styrelsen
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Kommunikation
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Diversity Charter Sweden
United spaces
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm
Hitta hit

Diversity Charter Sweden
Box 190
101 23 Stockholm
Sweden

Copyright © 2017 Diversity Charter Sweden

Contact