Fredagskunskap: Tema "Inkluderande ledarskap"

Dagens forskning visar en tydlig koppling mellan inkluderande ledarskap, mångfald och inkludering och skapande av innovativa team. Bevis för att olikheter bidrar till nya perspektiv och ökad innovationstakt behövs knappast för inkluderande ledare. Men att anställa olikheter är inte samma sak som att ta hand om dem …

Vad kännetecknar ett inkluderande ledarskap? Hur ska du leda på inkluderande sätt? Hur ska du som ledare ta vara på hela mångfalden och använda dess styrka för att skapa inkluderande arbetsklimat?

Medverkande:

Tomas Oxendorff,
Diversity & Inclusion, Nordea
Främjar mångfald och inkludering på Nordea och med passion driver frågor som respekterar och värdesätter varje medarbetare som individ, oavsett ålder, etnicitet, religion, kön, funktionsvariation eller sexuell läggning.


Anders Barnå, VD Unicus - Att leda med variationer
Anders startade Unicus i Sverige för 5 år sedan och kommer att dela med sig av erfarenhet och tips för att ”Att leda och inkludera personer utanför normen”.

Panelsamtal - Konsten att leda kulturell mångfald:

Annika BergeBBi Communication
Annika är ledarskapskonsult och coach med 25 års praktisk erfarenhet av att utbilda, föreläsa och coacha medarbetare och ledningsgrupper i interkulturell kommunikation och ledarskap.

Född i Liberia, med föräldrar från USA och Sverige och efter att ha bott och arbetat i Frankrike har hon utvecklat en förståelse för hur kulturella skillnader påverkar oss, vårt ledarskap och vårt sätt att kommunicera. Annika har en utmärkande förmåga att analysera och förstå interkulturella grupper och situationer. Tillsammans formar och tillhandahåller hon affärsfokuserade lösningar och verktyg som behövs för bättre kommunikation och ett framgångsrikt ledarskap i mångkulturella organisation.


Jakob Robertsson, Scania
Chef med lång erfarenhet av teamarbete i en mångkulturell miljö. Har präglats av utmaningar i livet och på arbetet som lett till stor förståelse för det tålamod som krävs att se människan i varje individ. Det har gjort mig till en bättre ledare och chef.


Reni Lummo, Driftchef ISS
Ung ledare som drivs av att skapa kundnytta och glädje i en verksamhet som består av personal med olika bakgrund och kulturella olikheter. Reni ansvarar för 54 servicemedarbetare i ett geografiskt område.
Kommer ursprungligen från Bulgarien och bor sedan 2008 i Sverige. Reni har arbetat som lokalvårdare i 11 år och 
rekryterades som teamledare till ISS år 2018 och blev redan år 2019 driftchef. Internt har hon  fått möjlighet att vara mentor till andra driftchefer som börjat sin resa inom ISS efter Reni.


Moderator:
 
Sara Sadarangani, konsultchef Unicus
Chatfacilitator:  Alma Lagergren, studentvoluntär Stockholms Universitet

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till medlemmar och gäster som är intresserade av medlemskap. Om du anmält dig och inte kommer utan att säga till kommer vi att debitera en no show-avgift på 250 kr.

Information om aktiviteten

Start 2022-11-25 08:30
Slut 2022-11-25 10:00
Anmälan senast 2022-11-23 23:55

Senaste datum för anmälan har tyvärr passerats.

Tidigare aktiviteter

 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Medlemsskap
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Event
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Styrelsen
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Kommunikation
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Diversity Charter Sweden
United spaces
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm
Hitta hit

Diversity Charter Sweden
Box 190
101 23 Stockholm
Sweden

Copyright © 2017 Diversity Charter Sweden

Contact