Olikheter är en resurs

En berättelse som berörde

LeaVisste du att transsexualitet är en av världens farligaste åkommor? Dödligheten i självmord är extremt hög, och i perioder har Lea varit djupt deprimerad. Men nu har hon bestämt sig för att ta kampen offentligt, och i sin första föreläsning någonsin gästade hon Fredagskunskapen i april.

- Nu har jag min första föreläsning om att vara mig. Jag har jag fått möjligheten att göra min röst hörd och jag hoppas ni SER mig. HÖR mig. TÄNKER. Tänker om och ändrar perspektiv. Jag tänker förändra den här världen med ett ord i taget. För att jag älskar er allihop och vi kan alla göra skillnad, säger Lea.

De flesta av åhörarna blev djupt berörda av Leas berättelse, och tankarna kring vår fixering kring kön fick sig en rejäl resa.

-Eftersom jag är uppfostrad som kille och har gjort en massa typiska "killgrejer" så är jag ju inlärd i att jag kan göra allt jag vill. Men se det kan jag inte som tjej! I detsamma som jag blev kvinna blev jag plötsligt "tjejtrummisen" och var konstigt nog hälften så duktig som jag var innan könskorrigeringen, säger Lea

Den som vill lära sig mer om transsexualitet, och som vill höra om Leas berättelser, funderingar och hennes härliga livskraft kan kolla in hennes vlogg HÄR.